Jag måste varit snäll..

2010-12-27 @ 20:28:32

Hej vänner!

Hoppas ni haft en minst lika bra julhelg som jag. Min blev så underbar o mysig på alla sätt o vis.
Det hela började på torsdagen då Niklas jobbade halvdag, kom hem o tog det bara lugnt, han gjorde julskinkan som blev supergod, men såhär i efterhand så hade den inte behövt vara i ugnen i över två timmar då vi fick veta av Niklas föräldrar att den var kokt redan så de ända som behövdes egentligen var på med griljeringen o in i ugnen i ca 30 min så var den klar sen, men nej inte vi eller.. vi kör våran i 2 och en halv timme vi :D Men som sagt så blev den supergod ändå...

Julaftonsmorgon så var det dags för julfrukost hemma hos min bror med familj.. åkte dit till tio! Käkade frukosten o bytte julklappar, grabbarna blev nöjda o glada över sina julisar tror jag... inget de sa precis men jag antar det :D

Wilma fick en fin dress ifrån dom.
Efter frukosten där så åkte vi hemmåt för att göra oss klar för att fira en riktig jul på vallingatan. Det bjöds på underbart god mat, julmat såklart.. och härligt sällskap. Älskar när vi alla samlas sådär. Det kallar jag för en myskväll på vallingatan :D

Efter den goda maten och kalle så knacka det på dörren och det var den där tomten :) Om jag säger såhär min fobi eller rädsla är för utklädda människor.. blev skrämd när jag var liten så jag jublade inte precis men höll god min för barnen hehe :D Sen var det ju en kvinnlig tomte med vilket gjorde det hela mycket lättare.

Tomten steg in och blev kvar en stund för det var en hel del julklappar att dela ut, även jag fick en massa klappar.. måste varit riktigt snäll. Jag fick så fina saker..
Pyjamas, morgonrock, fårskinnstofflor (mina favoriter), kläder, lyktor, skitfin skötväska :D plus mycket mer..  ja är supernöjd, tack o tack för allt mina nära o kära som var där :)
Och om jag o Niklas fick fina saker så fick lillan ännu finare saker, jösses vad grejjer hon fått. Men hur sjuttsiken går det ihop, Wilma varit snäll detta år?? hon har ju bara levt i drygt en månad hehe :D Hon måste ha varit superduper snäll den månaden då :D

Jaja vi hade iaf en underbar o härlig julafton! :)

Juldagen blev till en början lugn, vi låg länge i sängen för att sedan göra oss klar för att åka till några bekanta på mat. Vi åkte dit till tre och kom hem nio.. vi hade det trevligt! Sedan mot kvällningen så bestämde vi oss lite snabbt för att gå ut.. vi var så sugna jag och Niklas, dels få dansa lite och kika på allt folk.. sagt o gjort! Vi oacka ner skruttorna och åkte o lämna dem hos mina föräldrar. och ingen var så lycklig än mamma min som fick vara barnvakt för första gången.

Det gick så bra så, både mollsan o Wilma sov en massa bara! Och vi hade det så roligt, ångrar inte en enda sekund att vi gick ut, det behövdes.. även om vi vela fram o tillbaka om vo verkligen kunde lämna bort lilla Wilma. Men varför inte kom vi fram till, mamma min vill ju så gärna vara barnvakt så det är bara att passa på att ta emot hjälpen när man får det.. sen äter ju lillan ersättning så de var ju inga problem de heller. Visst saknar man både Wilma o molly när man lämnar bort dem, men man får inte glömma att det är så vikigt med att ta hand om sitt förhållande med. det behövs att få lite egentid med bara varandra. Det gäller bara att slappna av o inte tänka så mycket och undra om allt går bra, utan man får lita på den som är barnvakt och skulle det vara något så ringer dom väl tänker jag, annars är dom dum!! Så resonrar vi här hemma iaf.. rätt el fel det vet jag inte men det funkar för oss.!!

:D
Nä vänner nu ska jag ut med Molly o sedan blir det filmmys..
Idag har vi bara tagit det lugnt, en hemmadag helt enkelt! :)

Nä iväg var det..



Helt lyrisk över alla julklappar som jag får öppna! Som sagt jag är värre än barnen när det kommer till överaskningar o paket öppning :D



Dagen före dopparedan..

2010-12-23 @ 12:37:51

Hej vänner!!

Tänk att i mars detta år så gick jag och längta så himla mycket till julafton för jag visste att vi skulle då fira jul med ännu en familjemedlem, en liten bebis! jag drömde om det och längtade som tusan och nu vänner står jag här.. med min dotter i famnen dagen före dopparedagen. Någon man längtat efter så mycket är här nu.. imorgon får jag äntligen fira julafton med min lilla familj hemma hos Niklas föräldrar med hela hans härliga familj. Jag själv blir som ett lite barn när det vankas jul och allt vad heter julklappar! :)

Sitter just nu och väntar på pappan i våran familj som ska jobba bara halvdag idag innan han tar julledigt och spenderar en massa tid med oss..:)

idag är dagen då även julskinkan kommer att griljeras här hemma, granen är redan klädd det blev gjort igår, det är så mysigt på kvällarna då vi tänder upp den. Pynta den med en massa julmusik så nu har jag så mycket julkänslor så de finns inte, längtar som sjutton till imorgon :D

Nä nu ska ja gå o läsa sms de måste vara från min älskling.

Ha en toppen jul allesammans. de ska vi ha fira Wilmas första jul.



Wilma med familj önskar er alla en riktig GOD JUL o GOTT NYTT ÅR!!

En månad av oändlig kärlek..

2010-12-20 @ 13:24:26

Hej vänner!

Vilket vinterlandskap vi fått, jösses.. nog får jag min önskan igenom om attfå en vit jul :) Men det finns en dålig sida med snö också och det är att det bli så förbaskat halt ute och att det blir så himla många olyckor. Fy tänk er för ni som verkligen måste åka någonstans.
Sen till snöskottningen då.. Har inge emot att skotta, de gör jag men det som är jobbigt är när plogen har över all snö på våran sida så det blir dubbelt med snö att skotta!!
Men jag antar att det är bara att gilla läget :)
Ska strax ut o ta tag i skottningen igen bara lillan somnar. Hon ligger just nu i min famn och flinar upp sig en massa, min underbara lilla gobit som blir en månad idag, helt otroligt, det är som andra säger, tiden bara springer iväg!
Det är helt underbart att vara mamma måste jag säga, den kärlek som man har till det lilla knytet är helt obeskrivligt.

Hur har eran helg varit då??
Min har varit lugn o fin.. fredagen så blev det att jag bakade en massa, det blev både lussebullar och knäck gjorda på fredagen.. knäcken blev väl sådär, går att äta dom om man ill plåga sina tänder extra mycket, de blev lite väl för hårda tycker jag.. Lördagen så blev det verkligen en hel dag på vallingatan för Niklas höll på med det sista i deras kök, det blir riktigt bra.. hade det varit mitt kök så hade jag varit supernöjd vilket hans föräldrar också är :D

Söndagen tog vi oss alla en sovmorgon.. blev återigen en liten stund på vallingatan för att då var det dags för att foga de han kaklat, blev superfint..fogen gör det hela!!
Det gick snabbt o smidigt, han kan han min älskling!
När vi kom hem så tog nicke en skoterrunda med sina kusiner medans jag satte igång o gjorde pepparkakor och gjorde ännu en till sats med knäck, denna gång koka jag inte för länge, möjligtvis för lite så de blev lite mjuka.. men men!! Får försöka göra dom perfekta nästa jul..orkar inte koka knäck för en tredje gång...
Slog även in alla julklappar igår, jösses vad julisar... men nu är det gjort och det är väldigt skönt!!
Nu är det bara att invänta den mysiga julen som är på fredag..
Wilmas första jul.!

Nä nu ska jag ta min dotter som är jättetrött och få hene att somna så mamman kan gå ut o skotta!

Ha en toppen dag..

Puss o kram

Julisarna för i år..

2010-12-17 @ 12:22:26

är klara :D

jajjemen, och det är riktigt skönt faktiskt! Denna jul har det gått smidigt med alla julklapparna. Vi slipper iaf ut i julstressen nästa vecka som tur är :D Ska bara slå in alla julklappar också, men det kan jag roa mig med ikväll då Niklas älsklingen sticker iväg med jobbet sitt på lite mat o dryck i gävle!  Om han orkar.. han var ju ut med karl hedin igår, de bowlade o käkade.. kom hem vid elva och var lite lagomt dragen. Kan säga att hans ögonlock var bra tunga imorse när klockan hans ringde o de var dags för jobb! Fy, lider med dig älskling.. önska du kunde få sova ut idag!!
Han får sova ut imorgon istället!!

Ja jag ska väl ta tag o städa undan lite här hemma för att sedan färga håret och kanske slå in lite julklappar, passa på medan lillan sover för när hon vaknar vill man ju bara mysa en massa :)
Till kvällningen blir det at baka en massa hade jag tänkt mig, det blir lussebullar, pepparkakor och kanske knäck det visar sig.. Återkommer om hur resultatet blev :)

Igår så var vi ju på bvc med Wilma och allt såg bra ut.. hon växer som hon ska lilltufflan! Och inatt så sov hon från klockan halv tolv till sex imorse.. helt otroligt.
Nä nu ska jag lägga ner henne i sin säng el vagnen och sätta igång här hemma!

Ha en toppen helg allesammans tänk att det är en vecka kvar till jul.. UNDERBART!!

Puss o kram

Flera timmar...

2010-12-15 @ 16:00:19

Som sagt de borde finnas fler timmar på ett dygn!

Hej vänner!
jag vet att ja inte skrivit på länge. men jag har faktiskt varken haft tid el lust att sitta vid bloggen, knappt datorn nu när man fått barn. Lägger hellre den tiden på min fantastiska dotter!!
Allt är bara bra här hemma med både mig, niklas och lilla Wilma! Det rullar på med Wilmis, hon äter,sover, skiter precis som de ska vara när man är så liten :) Hon har även växt kan jag tillägga! Hon har gått upp emellan 150-200 g varje vecka och imorgon är de dags för vägning o mätning igen, spännande :)
Fasiken lillan blir ju en månad den 20:de.. jösses tyckte de var igår jag låg på förlossningen o fick upp min vackra dotter på bröstet. Otroligt!!

Och för dom som undrar hur det går med Mollsan så kan jag säga att hon är världens bästa hund, hon sköter sig helt exemplariskt :) Hon var nyfiken vara första dagen då vi kom hem med Wilma men sen har hon liksom fattat att hon tillhör oss och är så underbar med henne, ger henne några pussar då o då, har aldrig visat någon tedens till avundsjuka eller att hon vaktar Wilma, nej nej.. alla får hålla henne utan att hon bryr sig. Helt underbar våran Mollsan! En ypperlig storesyster :)

Vi har faktiskt inte gjort så mycket sen jag sist skrev. mer är haft besök o besökt andra som vill träffa lillskrutt!

Nä nu ska jag mata Wilma klart sen göra oss i ordning för en tripp till valbo för att inhandla de sista julklapparna, sen ska allt slås in med.. men de kan jag roa mig med imorgon el fredag då ja o tjejerna är själva, nicke sticker iväg med jobbet på roligheter!!

Nä mata klart o blöjbyte var det!
Helt underbart att vara mamma <3

Hörs en annan dag.

Puss o kram

Sista månaden...

2010-12-01 @ 19:09:20

Japp, då är vi inne i december, sista månaden på detta år. Så om en månad så skriver vi inte mer 2010 utan det bli 2011, Helt sjukt!

Hej iaf!

Var ett tag sen man skrev nu.
Allt är bara bra med oss här hemma på tallplan! Vi myser så mycket som vi bara kan. Passar på så länge Niklas är hemma med oss! Jobbigt när han börjar jobba igen. Har ångest inför det.. vill ju ha honom här hemma med oss jämt, vill inte att han missar nå med Wilma men framförallt så är han till en stor hjälp.. han gör ju nästan allt förutom att amma då.. och nästa vecka ska jag klara av allt själv, helt själv! Det kommer gå det vet jag. Men som sagt vill ju ha honom med oss hela tiden :)

Ja vad har vi gjort sedan jag skrev sist då?
Hmm.. vi har hunnit varit på bvc men det kanske jag skrev i förra inlägget.. lillan hade gått upp 200g sen sist och imorgon är det dags igen för en mätning och vägning, spännande! :)
Vi har även hunnit med att åka till valbo och börja med julklapparna.. skönt att ha några klar och Wilma skötte sig exemplariskt.. hon sov så gott i sin vagn hon!
Idag så åkte vi åt dalahållet, närmare bestämt till Leksand för en första dejt med Wilmas kanske blivande kille i framtiden! :D Vi var och hälsa på Johanna och Mattias dock var inte mattias hemma, han jobbade men johanna och alla tre grabbarna var hemma iaf och lilla Hugo är så söt så... han är bara 5 veckor äldre än Wilma så han var lite större.
Efter leksand besöket så for vi hem till mina föräldrar så mormor o morfar fick mysa med Wilma.

Nu är vi hemma och tänt en brasa och en massa ljus.. har precis matat Wilmis som snart ska simma några längder :D Får se om hon tycker det är skönt denna gång då :D

Ja nä nu har jag uppdaterat lite iaf så nu ska jag ta och krama och kyssa sönder mina tre hjärtan som är det bästa som finns <3

ha det toppen.