Sakta med enorm saknad.

2011-02-28 @ 11:01:48

Hej hej!

Var över en vecka sen jag skrev nu va?
Har varken haft orken eller lusten till att dela med mig av min vardag, för den har varit riktigt jobbig vissa stunder.
Det var en vecka sedan som vi tog bort våran vackra familjemedlem Molly <3
Saknaden är enorm och vissa stunder riktigt skitjobbiga. Tur sånna gånger att vi har våran älskade dotter som lyser upp våra dagar.
I helgen så flydde vi från vardagen, vi åkte till lillhärdal för lite umgänge och skoteråkning. De behövdes och riktigt härligt att få både köra och sitta bakom på skotern. Var ju över ett år sen man gjorde det sist pga att vi väntade Wilma då!
Synd bara att tiden går så jäkla snabbt när man är där uppe.
Och att bero på våran lilla tösabit så har hon blivit så stor.. våran goding! Hon väger för tillfället 6 kg och är 60 lång. Det går undan månitro :D Hon är så med nu.. skrattar och pratar hela tiden. Det ska inte liggas ner nå mer heller utan nu ska det sittas för det är de roligaste som finns. Så när vi äter så sitter hon i sin stol bredvid oss o kikar helnöjt. Hon håller även i flaskan själv när hon äter. Åhh våran älskling vad hon utvecklas snabbt o blir stor! Vart är den lilla grodan som jag nyss kläckte ur?

Jaa, jag och Niklas utvecklas vi med. Vi blir bara starkare o starkare för varje grej som händer. Vi är mer kär i varandra än någonsin och har en sån speciell relation till varandra som nog få har. Tur jag har min storälskling, han är min trygghet och finns där för mig när allt bara känns skit. Sen är han också världens bästa pappa. Han är så go med Wilma. Vi får nästintill slåss om vem som ska hålla i henne. När jag vill gosa o kramas med Wilmis så får jag slita bort henne från pappa sin.
Niklas börjar tycka det är så kul nu när hon är mer med. Gemfört med när hon var nyfödd för då var det bara mamma som gällde och de kalrt att papporna känner sig utanför då. Men nu har det nästan vänt. Nu är de pappsen som gäller :D

Mina vackra älsklingar. Ni äger mitt hjärta! <3

Även fast den vackraste ängeln lämnar jordelivet så kommer hon föralltid att finnas med oss. Det kommer alltid att vara vi fyra.

Vi älskar o saknar dig Molly, går inte en dag utan att vi ägnar en tanke åt dig <3

Nä nu ska jag kika klart på våra bästa år och sedan ta tag i Wilma och berätta för henne hur mycket jag och hennes pappa älskar henne :) Nä kyssa sönder dotter var nästa..


Ha en bra dag allesammans.

Puss o kram

Älskade vackra ängel.

2011-02-22 @ 12:03:17

Hej vänner!

Det är tungt nu, riktigt tungt pga vissa händelser.
Tänk att ens liv kan ändras på bara sådär en helg, från att ha en toppen vecka med mycket skratt o gott sällskap så slutade den veckan med något så tragiskt som att vi lära avliva våran hund Molly!

Helt ofattbart och sjukt. Varför varför varför är det ända som ekar i huvudet. Hade jag kunnat förhindra det, var det mitt fel? Gjorde vi rätt? mm.. det är så mycket som rör sig i ens huvud just nu! Jag tackar gudarna att vi har våran älskade dotter med oss just nu som gör oss så lycklig. Våran alles egna solstråle.

Det är tomt och huset gapar tomt efter Mollsan!
För vissa är det säkerligen svårt att förstå, men har man haft 3 underbara år med ens bästa vän så är det fruktansvärt svårt att ta farväl, vi ser ju de fina stunderna som vi haft med henne. Vi saknar den Molly som bara vi sett. Den där gosiga härliga underbara mollsan.
Vissa tycker att det bara är en hund, skärp dig herregud.. men såå fan heller. De må vara en hund men hon betydde mycket om inte allt för oss vissa gånger!

Jag lider fruktansvärt över allt som hände söndagen den 20 februari.

kan inte skriva mer tårarna tar över.

R.I.P Världens vackraste Molly, våran alles egna Mollsan <3

Inte tid..

2011-02-17 @ 15:16:10

Hej vänner!!

Var nu nästan en vecka sen som jag skrev så jag tänkte ta mig tid o knåpa ihop ett snabbt inlägg. Anledningen till att jag inte skrivit något på nästan en vecka är att jag har mina kära kusiner och mormor här, de bor i danmark annars! Så tiden finns liksom inte till att sitta vid datorn.. det är ju så osocialt att göra det! Men nu passar jag på att göra det medans de håller på o fixar sig lite :D

De kom i söndags och åker hem igen på söndag. Att bero på söndag så blir vårat lilla hjärta 3 mån då. 3mån.. ojojoj och vad hon har utvecklats våran tös månitro...
Nu kan hon prutta med munnen och så håller hon i sin flaska med ersättning helt själv när hon ska äta. Ibland blir hon en litne slappis o vill att vi håller men annars så håller hon själv. Är det vanligt att de gör så? så tidigt menar jag, hon är ju inte ens 3 mån. Hon blir det på söndag!
Ja hon är duktig våran Wilmis. En riktigt liten gláskit..förutom när hon är hungrig då skriker hon,, men bara hon fått sin flaska och är mätt så blir hon lika glad o nöjd som alltid!

Ja annars då.. som sagt är kusinerna här, vi har inte så mycket faktiskt mer än att tagit en shoppingrunda i valbo men vi hann inte med allt så vi ska dit igen på lördag. De älskade valbo :D Och en annan är nästan trött på det.. men så kan det vara.

Ja nog ta och plocka upp tvätten som jag slängt i så den får torka! Sedan blir det att dra en vända med sugis för ikväll kommer mormor på besök och då måste det ju vara rent o fint :D 

Nä det blir ju inte rent av sig självt så jag lär väl sätta igång nu om jag ska hinna innan de kommer! 

Lite kort inlägg sådär men det blev något iaf! 

Ha en bra torsdag, imorgon är det fredag och HELG!! SWEET!

Puss o kram 

Snökaos..

2011-02-11 @ 11:15:58

Det är nog det minsta man kan säga.. snökaos! Jösses vad det har snöat både igår och idag. Men idag blåser det så man har svårt att stå på sina två ben om man är ute. Jag som hade fått vårkänslor då det var sol i några dagar och bar mark lite här o var. Men den försvann nu kan jag säga! Jaja det är ju bara februari än så det ska ju vara vinter än.. det vore hemskt konstigt om våren började nu.

Ja så var det mysfredaaag :D Jag ska till och städa här hemma. och göra i ordning väggen som jag hållt på med. det ända som saknas på den nu är bilderna på Wilmis och det ska jag fixa idag :D Kommer bli riktigt fint.

Ja det är väl det som står på schemat för mig nu på förmiddagen o en bit in på eftermiddagen. Till kvällen ska vi iväg på 50 års kalas, mycket skojj!!

Nä nu ska jag bege mig ut i snöstormen för att rasta Mollsan!! Känner jag våran hund rätt så kommer hon att skynda sig att kissa o bajsa för att sedan springa tillbaka hem.. hon gillar inte detta väder och då skyndar hon sig o göra ifrån sig. Hon älskar att gosa ner sig i soffan och bara sova hela dagarna :D

Nä nu ska jag sätta igång här hemma så man blir klar någongång :D

Ha en toppen snöstorm fredag.

Puss o kram

Rastlösheten tog över...

2011-02-10 @ 11:17:12

Hej vänner!

Då var det torsdag idag då.. fasiken dagarna bara springer iväg. Imorgon är det freedag, det betyder fredagsmyyyyys :D

Jag o lillan sitter just nu o kikar på våra bästa år och hon verkar gilla det haha :D eller så är det själva teven som hon gillar när den ändrar färg och blinkar :D Mitt lilla sötsnöre..

Iaf så är väggen nästintill klar.. jag har tagit ner det som varit där förut, spacklat, slipat och målat.. det som är kvar nu är att ha upp hyllorna och alla de fina bilderna på våran lilla älskling. Kommer bli så himla bra :D

Idag stack niklas iväg o jobba.. han orkade inte vara hemma nå mer.. han blev helt galen av att bara gå hemma... rastlösheten tog över!
Han var så himla rastlös så han tillochmed försökte med allt för att väcka Wilma. Han satt o kolla på henne i en halvtimme och försökte med allt... hans kommentar till sin dotter efter att ha försökt med det mesta var: Wilma sover du?? Blinka två ggr om du sover...
Haha det är min sambo det, han har inte kunnat slita sig ifrån Wilma dom dagarna han varit hemma.. han har varit så underbar med henne. Wilmis har blivit riktigt bortskämd när pappsen varit hemma.. annat när hon är hemma med mammsen.. inget bubbande här inte :D

Jaja nä nu ska jag ta o göra mig klar för vi ska iväg på en fika med bästa MILLIZ... som vi längtat efter den fikan :D

Ha en toppe torsdag.

puss o kram

Två barn och en hund...

2011-02-08 @ 15:15:36

Hej hej!

Vilken härlig tisdag.. jag har sån energi idag, helt sjukt!!
Vi klev upp halv nio här hemma på tallplan och satte oss genast och käkade lite frukost. Niklas min älskling är hemma idag, han är en liten sjukling. Han har insett att det inte går att jobba när man är förkyld så idag valde han att stanna hemma. Så idag agerar jag tvåbarnsmamma och matte. Ja det blir så, känner ni igen er?
När en karl är sjuk så blir dom som små barn som man bara måste ta hant om. Japp så min älskade sambo är nu lika gammal som våran dotter. :D

Efter frukosten så stack jag in till sandviken en vända och inhandla tavelhyllorna som jag trånat efter ett tag nu.. så idag ska jag börja göra om en vägg i vardagsrummet som jag tröttnat på.. nu ska det upp en massa kort på våran lilla Wilmis :D
Efter min korta shoppingrunda så kasta jag mig ut och skottade av våran gång plus utanför garaget.. duktiga jag. Inte nog med det så blev det som vanligt en lång promenad med Anna idag. Vi gick vid ett tiden och tog den långa biten idag. Vi var väl ute i ca 1 timme och 45min tror jag. Härligt härligt.. ännu härligare när det är så fint väder. 

Bör jag nämna att jag hunnit med att städa övervåningen med? Japp de hann jag också med... JAG VET... vilken energi va? vet inte var den kommer ifrån.. men jag gnäller inte utan tar vara på den och gör så mycket som möjligt medans jag har den energin :D 

Nä ska pussa på min sjukling och sedan ta tag i väggen. Den blir ju inte fixad själv hehe :D 

Hoppas min energi smittar av sig till er vänner.

Ha det bäst!
Puss o kram 

Matvrak..

2011-02-07 @ 17:55:41

Halloj vänner..

Hoppas ni haft en bra måndag.
Våran har varit helt okej faktiskt..
Vi klev upp jag o lillan och tog det lugnt, käkade frukost och kikade på våra bästa år.
Vid tolv, halv ett tiden så stack vi till hofors för att ta en fika med Marie och Jessie.. mycket trevligt. Tack för det tjejer :) Lillan skötte sig bra.. charma som vanligt. Blev lite hungrig efter en stund men morsan inte maten långt bort för som sagt så har vi ett matvrak till dotter. Jösses som hon äter. Precis som pappsen sin.. skriker när hon är hungrig och det är akut då.. låter som hon aldrig får mat när hon sätter igång och så är självklart inte fallet.
Igår fick vi inse att Wilma växt  och öka på hennes ersättning. Förut åt hon 90ml ibland och ibland 120ml. Men igår kom vi på att hon behöver nog mer.. hon står sig inte så länge på varken 90 eller 120ml.. så igår tog vi fram de större flaskorna och gjorde i ordning 150ml och tjopp så har vi helt plötsligt en mycket nöjdare tjej! Så nu kör vi på det ett tag då får se när man lär öka på lite till igen då.
Man liksom fastnar i ett mönster det blir liksom, jaa men hon blir mätt på 120ml för hon har nästan alltid lagt en liten kräka efter att ha ätit det och då har man automatiskt trott att hon är proppmätt då eftersom att hon kräkts. Men som sagt när vi gav henne 120 eller 90ml så åt hon oftare än nu.. nu står hon sig mycket längre och lägger inte alls nå kräkor nu.. någon liten enstaka då o då men hon är som sagt mer nöjd nu och vi har insett att våran tjej växer med en sprakande fart :)

Intressant  va och läsa om lillans matvanor haha :D Jaja de som det är.. ni får helt enkelt ta det ni som läser annars är de bara att lämna bloggen :)

Just nu är hon hur nöjd som helst.. hon har ätit och bajsat en blöjja full så nu ligger hon här bredvid mig och pratar som sjutton med ljusstakarna som vi har :D GOSNÖÖÖRE!!

Strax blir det en promenad med Anna och Lucas tror jag..
Ikväll vänner börjar 112 på liv och död igen och det får vi inte missa :D

Nä nu ska jag skicka ett sms till Anna.

Ha en toppen kväll.

Puss o kram

En kråka på tvären...

2011-02-06 @ 22:50:11

eller några fler kanske :D

Japp stora älsklingens tur att vara sjuk nu. Och ni vet, alla tjejer precis som jag.. när en karl är förkyld så är dom nästintill dödssjuka :) Knepigt det där.. medans när en annan är riktigt sjuk så kan dom slänga ur sig en sån kommentar som att... Ähhh sluta sjåpa dig, det är ju bara en liten förkylning!! GAAAH!!

Som sagt det är inget allvarligt.. så älskling sluta sjååpa dig, du har bara några kråkor som satt sig på tvären i din söta näsa :D

Jaa hörrni hur har eran helg sett ut då?

Ska ta och berätta lite om min tänkte jag!

Ja fredagen blev det som vanligt en promenad med bästa Anna och Lucas.. vi kör alltså stenhårt med våra promenader.. vi är ut i ur och skur! Bokstavligt talat..
Fredagen var det ett sånt jäkla väder.. det toksnöade men jag och Anna tog våra älskade barn och jag våran hund och ut skulle vi.. vi pulsade kan jag säga.. kämpade och tog oss fram av ren envishet :) Men vi gick våran dagliga promenad. Dock inte lika lång med ack vad den tog.. för sen när vi gått den och kom hem till oss och tog en kopp kaffe så blev vi så dåsiga.
Men vi kämpade bra :)
Mot kvällningen så blev det bara att ta det lugnt och myste till Lets Dance.

Lördagen klev vi upp tidigt för våran vackra dotter bestämde sig för att vara på sitt bästa humör halv åtta på morgonen.. så hon låg och pratade en massa. Vi myste en hel del allihopa innan vi klev upp. Niklas gjorde sig i ordning för att kika på rally hela dagen och jag kilade ner till Anna och Lucas och också var ensamma och vi hade filmmaraton. Japp vi kikade på alla Twilight filmerna i sträck. Och jösses säger jag bara.. jag är förälskad japp i både filmerna och Edward Cullen! Mmmm vilken heting det där är ;)
Jaa vi satt från klockan tolv och fram till sex på kvällen och kikade på våran snygging Edward, medans våra karlar befann sig ute i skogarna o kikade på rallyt!

Efter filmerna så kilade jag hem och slängde ihop lite mat och kort därefter så kom familjen Johansson och käkade ihop med oss och vi hade en riktigt mysig lördag. Mat, fika och melodifestivalen och in i nordens massa pussar och bus med Lucas! Vilken kille det där är alltså.. Niklas du har konkurrens :) Jag pussar sönder den där ungen alltså.. såå goa kinder som han har, världens bästa Lucas :D
Tack älskade vänner för en bra lördag!

ja så har vi söndagen då.. slutet på helgen och denna vecka!
Har faktiskt varit en jättebra söndag med. Sov väl lite dåligt inatt pga av att lillan bökat lite. Men det hindrade inte oss från att ta en promenad idag igen med Anna och Lucas.. gick en bra bit idag.. tror närmare betsämt att det blev 7km om jag inte minns fel av vad anna sa.
Efter promenaden blev de en kaffe här på tallplan. :)
Vid fyra åkte vi mot hofors och käkade lite mat hos mina föräldrar och sedan åkte vi upp en sväng till bror min för han ville träffa Wilmis lite.. efter att han fått gosat en massa med Wilma så åkte vi hemåt och kikade på solsidan och sitter fortfarande i soffan och myser en massa till Wallander medans våra fina tjejer sover faktiskt!

Nä nu står pussa på min sjukling på schemat så ha en forsatt bra söndag.

Puss o kram

Man vill mycket..

2011-02-02 @ 23:56:58

God kväll vänner!!

Här sitter jag i mina ensamhet i vardagsrummet och har lite som en egentid och bara är. Mina tre hjärtan sover så gott sen en timme tillbaka ungefär.
Ibland behövs den här egentiden... bara få vara Emina, inte mamma, inte matte eller sambo. Utan bara mig själv. Samla lite krafter, njuta av tystnaden och få tänka på allt mellan himmel och gjord. Känna efter och diskutera med mig själv.
Tycker inte ni också att de kan vara skönt med egentid ibland?

Ja som sagt här sitter jag, har faktiskt släckt ner de flesta lamporna även fast jag är fruktansvärt mörkrädd men så länge teven är på och jag har lite ljud så går det hur bra som helst. Sitter här och funderar över hur lyckligt lottad jag egentligen är och vad har jag liksom gjort för att förtjäna att må såhär toppen som jag faktiskt gör? Mitt mående beror ju på mina underbara älsklingar här hemma men också vänner och familjen :) Utan er alla så hade jag säkerligen inte mått så bra. Det är ni som sätter färg på min värld :)

Var beredd, detta kommer bli ett tänkar inlägg... för jag just en funderare och blir det ännu mer när jag får en stund för mig själv. Då svävar mina tankar och drömmar iväg...

Som rubriken lyder.. man vill så mycket! Ja det är verkligen så. Som människa är man aldrig nöjd.. får man ett lillfinger så vill man helst ha hela handen men det bästa vore om man fick hela armen och tror ni att man nöjer sig då? NEEJ man vi säkerligen ha mer än armen med. Så funkar en människa. Aldrig nöjd! TYVÄRR säger jag bara. Det är sällan vi stannar upp och tänker på vad vi har och glädjs åt det, utan det blir att man bara tänker på alla saker man vill ha eller göra. Nu talar inte jag om hur alla är utan jag pratar om hur de flesta funkar och framförallt hur jag fungerar :) Så att ingen tar illa upp eller såå..
Och även fast jag varje dag tänker på saker som jag skulle vilja ha som tex till huset.. och hur snabbt jag vill ha allt detta.. hur ivrig jag blir så fort jag får för mig något. Men ibland som tex nu så kommer det över mig en känsla, en känsla av lycka och glädje. Då sitter jag och tänker att jag har ju egentligen allt. Jag är frisk vad jag vet och har hälsan med mig, jag har en underbar och härligt vacker familj, min alles egna lilla familj. Jag har mina vänner. Faasiken prylar är inte allt. Nej nej utan det är människorna runtomkring en som är ens allt och att man får vara frisk.
Är man inte frisk då har man inte mycket.. då är ens störta önskan just då att få ha hälsan i behåll. Det är det jag menar, vi som har hälsan i behåll vi strävar efter nya prylar mm.. när vi egentligen har allt!
Det här kanske lät konstigt.. men jag skriver bara det jag tänker och tycker nu. Så svårt att få ner alla tankar i en text men jag gör så gott jag kan. Det jag vill komma fram till iaf är att vi alla borde stanna upp ibland och riktigt känna efter. Känna hur bra man har det, och kanske börja klaga lite mindre på skitsaker. Uppskatta mer det man har..

Jag borde egentligen sova nu.. men vad sjuttsiken, sova får jag göra i graven. :)

Medans jag sitter och skriver en massa nu så lyssnar jag samtidigt på en utan mina allra bästa favoriter. Det är nämligen Magnus Uggla.. hör och häpna, vaaafaaan tänker säkert vissa nu! Men så är det.
Jag lyssnar på Magnus Uggla med låten 1:a gången. Sån vacker låt och text. Så sant så sant det han sjunger. Så ta och lyssna på den ni med vettja.

Den får mig att tänka på våran lilla underbara dotter.. hualigen tänka sig att hon en vacker dag kommer bli stora tjejen. Tänk när hon får kyssa en kille för första gången, som texten lyder. Eller när hon blir sådär hopplöst kär.
Ojojoj... får ju en tår i ögat av tanken. Mammas lilla älskling...

Nä nu ska jag inte tråka ut er mer, tycker redan synd om er som läst igenom allt detta.. som kan tyckas som svammel. Men glöm inte att det är bara mina tankar o funderingar!

Jag avslutar inlägget med att citera kära Magnus Uggla i min favorit låt 1:a gången.

DE LIV SOM DU HAR, ALLA TUSENTALS DAR PASSERAR PÅ ETT LITET KICK, SÅ MEDANS DITT HJÄRTA SLÅR AN PASSA PÅ OM DU KAN, FÅNGA VARJE ÖGONBLICK!!!!

Puss på er alla!