Kungligt..

2011-04-29 @ 11:59:57

Hej vänner...

Idag går dagen i kunglighets tecken. Det är nämligen kungligt bröllop i full akt :)
Såå himla pampigt och stort.. lite väl för mycket för min smak iaf men självfallet såå vackert!
Jag är nog säkerligen mer nervig än vad bruden är :D

Har precis diskat klart och lillan ligger i vagnen och äter.. gör lite sådär små ryck och kikar på bröllop emellan åt :D Fastna vid teven just nu för nu snart kommer bruden in :D Åhh...

Tänk den dagen jag får stå som brud. Det kan nog dröjja.. väntar på att min älskling ska fria någongång men än har det inte hänt. Bara vänta snällt.. det kanske kommer en vacker dag!
Att bero på oss så firar vi 4 år den 1 maj :D 4 underbara år.
De bästa i mitt liv hitills <3

Ja vad händer idag då? Jo det ska dammas av här hemma för de är superdammigt sen ska jag o lillfis klä på oss för att ta en promenad med bästa vännen min :D Till kvällen blir det nog hemma och grilla lite.. ska försöka få med mig vännerna och äta med oss :D
Hoppas hoppas de inte har något inplanerat..

Vad ska ni göra på sista april vänner?

Nä nu måste jag kika på den vackra bruden.
Ha en toppen dag allesammans och helg också!Återkommer nog på måndag igen.

Puss o kram

Sommar kärran..

2011-04-28 @ 10:35:34

Hej vänner!

Tänk att finvädret håller i sig.. det är underbart med samtidigt lite skrämmande tycker jag! Hoppas sommaren blir minst lika fin om inte bättre eftersom det är så pass varmt nu. Det återstår att se, den som lever får se!

Ja som rubriken lyder så har vi plockat fram lillans sommarkärra.. vi har bytt ut liggdelen till sittdel. Hon verkar vara hel nöjd.. får vara med och se. Har henne vänd mot mig till en början för de små kan bli så oroliga om det inte ser mammans eller pappans ansikte. Kan bli för mycket intryck för de små.. så hon får gott kolla på sin mamma ett tag till :D

Idag får vi besök ifrån hofors. Wilmisen ska få leka med lilla Mella idag. Sedan när storälskling kommer hem så blir det att åka till mamma och pappa för att hämta upp soffor som vi ska ha nere i gillestugan. Härligt. Börjar sakta men säkert ta form där nere med. Får se om vi flyttar ner dit om det blir en tokvarm sommar :)
Ja just ja.. harju varit och besiktat lillan med.
allt såg så bra ut och kurvan pekar rätt upp. Hon väger lite mer än hon borde men det tycker jag är bra, för då har hon lite att ta av om hon blir sjuker. Hon väger nästan 8 kg nu. 7,8g iaf :) och är 67 lång. Hon växer så det knakar alltså.
Just nu går hon för fullt i sin gåstol.
I förrigår så stod jag i köket o gjorde mat och niklas höll på med hallen, Wilma satt i sin gåstol och så sa jag till Niklas att de är lugnt flr hon tar sig ingentans ännu i gåstolen, men TJIIII fick jag. den lilla loppan tog sig ifrån vardagsrummet och ut i hallen. Det är en bra bit.. över en liten tröskel med. Hmm hur ska detta sluta? Kommer få jaga den här lilla damen..

Nä nu ska jag ta ut scones som jag har i ugnen till mig ;)
Ha en toppen dag.

Puss o kram

Påsken över...

2011-04-26 @ 10:55:22

Hej vänner!

Dåså, då var man tillbaka till vardagen igen då! Våran påsk har varit så himla mysig och den firade vi i stugan. Blev dock inge skoteråkning för det fanns inte någon snö. Men däriemot blev det sola sig lite! Så nu har jag tagit fram mina fräknar igen för iår.. Vissa tycker det är sött med dom och andra inte.

Det blev lite kortspel och en hel del ätande i stugan. Jösses vad jag frossa i mormors köttbullar. Dom är ju bara för goda för att kunna motstå.
Vi kom hem i söndags.
Gårdagen var det ju kanon väder så vi var ute i stort sett hela dagen. Niklas höll på med sin rallybil och jag poade lite, som att tvätta av möbler med högtrycken som jag skulle ställa på altanen, tvättade av vinterdäcken innan jag staplade dom fint nere i förrådet. Hann dock inte med att tvätta ren grillen för då var det dags för att kika på lite fotboll. Lillan fick kika på sin första fotbollsmatch. Dock så förlorade dom. Men det var härligt att bara vara där och kika på när älsklingen spelar.
Efter fotbollen kom mamma och pappa och hälsade på. De hade saknat Wilmis så mycket och hon sken upp som en sol när hon fick syn på dom :) Kort därefter kom våra söta vänner och vi bestämde oss för att äta ihop.. satt ute på altanen och käkade. Så himla mysigt, blir många mysiga kvällar på våran altan.

Nu sitter jag och lillfis i soffan, Lillan snorar och hostar lite.. men är feberfri iaf. Idag ska vi till BVC.. får se om lillan får ta sin spruta idag eller om vi lär skjuta upp det då hon är förkyld.Det återstår att se.. men det ska blir grymt kul att se hur mycket hon väger nu och hur lång hon är.

Nä det får räcka så för idag.

Puss o kram

Gullefjun..

2011-04-20 @ 18:31:49

Hej vänner!

Vi är inne i påskveckan nu, ska det vara riktigt så har det faktiskt gått 3 dagar utav påskveckan :)
Idag är det onsdag vilket innebär att Niklas bara jobbar halvdag imorgon.. härligt! Lite långledigt skadar ju inte.
Vad har hänt då sen jag skrev sist då tro?

Hmm har jag skrivit att vi hunnit med ett par grillningar? Nej kanske inte.. men det har vi iaf. Det är ju hur gott som helst. Så jag ska bara göra rent våran grill så blir det fart på den snart med. Vi fyndade ju grillkol 4 säckar för 99kr på biltema. En mycket bra affär tycker jag ;D
Mer då? Ja, jag och Niklas var ut en sväng och svängde på våra lurviga i lördags tsm med Denise. Det var sådär, trodde faktiskt på mer folk och framför allt bättre musik. Men skit samma vi fick umgås på tumanhand jag och min storälskling. :)
I söndags så tog vi en utedag.. vi har ute i princip hela dagen. Jag klippte buskarna medans Niklas krattade. Sedan blev det poa i garaget för Nickes del så då passade jag på att röjja en snabbvända innan med. Efter maten så begav jag mig ut igen för att börja måla lillans leksakskista.. Vi fick mycket gjort kan jag säga. Så härligt att bara vara ute o grejja på sin egna gård. Det blev ju lite fika mellan varven. Dels så blev vi bjudna på fika hos bästa grannarna, Nils-Arne och Inger. Sedan kom Denise på en fika med..
Lillan hon lekte och sov där emellan :D Våran gosnutta..
Hon blir faktiskt 5 månader idag. Herrejösses... liten börjar bli stor. Jag får panik! Jag kläckte ju ut vårat lilla gullefjun nyss tyckte man.. men icke det var 5 mån sen! Helt sjukt...

I skrivandets stund så sover söthjärtat, mamman sitter o slöar i väntan på att mina föräldrar ska komma på en liten fika. Niklas är på match han!

Nä kanske ta och göra något annat.

Ha en bra påsk allesammans.

Puss o kram

Påta påta påta...

2011-04-15 @ 18:28:33

Hej hopp :D

Åhh underbara helg och väder.
Har inte så väldans mycket idag, mer än att varit ner till Anna och fikat i solen. Hjälpt henne med lite utemöbler. Sen gick jag hem för att svabba av mitt hem som ser ut som ett jag vet inte vad. Det var damm överallt efter hallen men nu så ser det någorlunda ut iaf :D

För tillfället så tog jag en liten vila innan jag ska ut igen och brottas med de förbaskade buskarna, vet inte hur många ggr jag svurit över dom, men bort ska dom!! Usch fattar mig inte på människor som älskar att planter en massa skit på gården som man sen inte kan sköta. Kommer ha måttligt ont imorgon i handleden efter den jäkla sekatören :D
Det är fredag vänner, det innebär massvis med fredagsmys. Tända ljus och en massa gos i soffan japp japp. Men först ska Lillan vakna som sover i vagnen och storälskling ska komma hem ifrån sin träning innan vi tar och har lite fredagsmys här på tallplan!
Helgen kommer gå i lugnets tecken. Kommer bli en hel del påtande i trägården.

Nä nu har ja inte tid o skriva mer, ut och brottar med buskarna ska jag göra. Så gott jag kan iaf. Men Niklas får nog allt ta dra motorsågen och ta bort skiten för det är så himla mycket och om jag ska ta rubbet för hand så kommer jag troligtvis inte ha några händer kvar efter det.

Nä ha en bra helg nu mina vänner! Det ska vi ha..

tjingeling.



Min stora och lilla älskling. <3 Liten Wilmisen var på denna bild men ack så gó ;)

Vårkänslor..

2011-04-14 @ 23:00:18

Hej vänner!

Jisses vilken värmde det varit idag. Riktigt underbart må jag säga :) Det bara spritter i kroppen på mig när solen skiner. Jag får så mycket energi. Så idag mina vänner efter att ha varit ute och gått 7 km rundan med Anna så blev det en kaffe hos mig efter det.
När Niklas kom hem så blåste vi in lite snabbt till sandviken för att köpa lite betong. Så nu har storälsklingen min gjutit i hallen. Det går undan när han väl sätter igång. Så himla duktig. Själv så kunde jag inte låta bli så jag började kratta en massa och dona på gården! De sägs att det kommer bli minst lika varmt och skönt i helgen så då kommer det hända rätt så mycket på våran gård. Mycket som ska bort och lite saker som ska dit :) Men ack så roligt det är.
Lillan älskar också att vara ute, sover så skönt ute i vagnen ute om dagarna. Men idag när jag och niklas grejjade på varsitt håll så fick Wilmis gosa med sin faster Malin som kom förbi :)

Jaa mer än så har det inte hänt idag, jo vi tog hem grillen med från mamma o pappa min, de hade en ny så vi fick ta över deras gamla som de inte hade någon användning för. Men vi kommer använda den kan jag lova :D

Nä nu blir det bara en massa svammel, är lite trötter.!
Ska krypa ner hos min älskling och lyssna till mina hjärtans andetag, jaa bättre än det finns inte <3

Sov gott så hörs vi mer imorgon!

puss o kram

Hosteli host..

2011-04-13 @ 10:21:57

Hej säger vi från lite halvförkylda tallplan. :)

Ja som jag skrev, jag och lillan är lite krassliga läs IGEN!! Blir galen. Var ju bara tre veckor sen vi var förkylda, då vi var uppe i stugan och så nu?
Jag hostar så lungorna är påväg halvvägs upp.. lite täppt i näsan. Lillan nyser och hade lite feber som igår natt.
Jaja bara att bita ihop. Både jag och lillan stärker vårat immunförsvar genom allt skit som vi får i oss.

I helgen så premiärgrilla vi hemma hos anna och fredrik. Min älskling var grillmästaren och det blev super gott. Mmm... kan äta det varje dag. Tidigare på dagen så tog jag och anna med barnen och stack till valbo och var borta nästintill hela dagen. :) Lite småfynd gjorde vi..
Åter till grillningen igen. Efter maten så började vi spela kort och lite lekar. Det var så roligt.. Jag och Anna dela på en flaska vin medan papporna var nyktra och tog barnen :) Vi hade det så himla kul.
Ni är helt underbara våra älskade vänner Anna och Fredrik. :)
Söndagen gick i seghetens tecken, blir aldrig bakis med var bra seg som sagt. Bjöd hem svärföräldrarna på fika och vi satt länge och fika o prata, härligt. Det är just det som jag älskar med att bo i hus.. att har folk här hemma.. de behöver inte ringa innan de kommer, utan att folk bara kommer och går, Tar en kopp kaffe med oss. Det älskar jag! Att ha folk runtomkring mig.

Mot kvällningen så blev att färga hår. Anna på mig och tvärtom. Vi blev så snygga i håret. Har dock inte gjort något åt mitt hår ännu pga förkylningen men det kommer.. Det ska plattas och på med lite smink så blir jag nöjd :D Nu ser jag mer ut som en blekfiis :D

Jaa vad har jag mer gjort?? Hmm.. har faktiskt inte haft så mycket ork till något varken idag eller igår så det har inte hänt så mycket. Men däreemot så har min storälskling mycket energi.. det händer mycket i våran hall.. har ingen hall kvar vill jag säga :D men snart så. Bara vänta in rörmokarn och elektriken sen så kan Niklas köra på och börja göra hallen kvar. kommer bli såå fint :D Men jäklar i min låda vad det dammar och vad skitit det blir i hela huset. Men det är nog värt allt detta när det väl är klart. Får knäppa lite kort sen och visa er.

Nä nu ska jag äta lite frukost.
Vi hörs vänner..

Puss o kram

GP =

2011-04-06 @ 21:04:45

Hej vänner!

Vilken helt underbar dag måste jag bara börja med :)
Klockan tio befann jag mig hos Jempa kämpa som gjorde mig snygg i håret. Fyllde i lite hår där jag rakade bort för ett tag sen och sen toppa hon lite av mitt hår. Blev så nöjd så :)

Får slänga upp en bild imorgon då.  Anledningen till att jag knappt har nå bilder på min blogg är för att jag helt enkelt är lat och och tycker det är lite drygt att dra fram kabeln och föra över först på datorn och sedan in på bloggen. Så jag brukar passa på slänga in någon bild då o då, när oftast Niklas har fört över bilderna från kameran till datorn. Själv kanske jag gör det en gång i månaden :D Men imorgon skulle jag kunns göra det :D Beror på om tiden räcker till :D

Jaa efter att varit hos jempa så var det raka vägen hem för att svida om för våran dagliga promenad i det underbara vädret. :D Som vanligt så gick vi i över en timme. Babblade på som alltid, inte en tyst minut när vi är i farten heller :D Men ack så härligt...

Efter promenixen så begav vi oss hemåt åt varsitt håll, vi hann inte med någon fika efter idag. Men de tog vi igen senare :)

Väl hemma så poade jag och Niklas ute på gården, härligt härligt! Hjälpte snön på traven att försvinna och grejja lite smått. Sedan stack nicke på träning och jag bjöd hem Anna och Lucas på lite pannkakor och sedan fikat som vi missade tidigare idag :D De gick nyss hem och här sitter jag och Wilmis i soffan. Jag bloggar och Wilma ligger bredvid och gör en himla massa pruttljud. Det är bara det som gäller nu. Att komma på olika sorters pruttljud och storflina varje gång mamma kikar på henne :D Vårat gosnöre <3

Iaf så blev det nå vajjsing med teven igår efter att kära elektriken varit hit och grejjat lite i hallen som vi håller på o ska rusta, han lär komma tillbaka för han lyckades hitta fler dosor i väggen än väntat. Men men så är det.. det får ta den tid det tar bara det blir gjort.. Vi har ju nästan allt virke fixat så det är bara att börja.. så medans vi väntar på elektriken så kör vi storhallen , den kan man gära klart helt i väntan på att få sätta golvvärme och klinker i lillhallen :) Men iaf så fick vi inte fart på teven igår efter det.. allt annat fungerade utom teven! Likaså idag fanns ingen bild på teven. Niklas drog några svordommar och grejja lite men fick inte fart på det. Han stack på träning och jag fick för mig att dra ur allt och koppla in det så tjopp så funkar det :D Tänk att det ska behövas en kvinna till allt :D Därav rubriken GP = GIRLPOWER! :D Vi kvinnor, vi kan vi. Jajjemen. Utan oss så skulle nog inte mycket fungera.

Ojj blev ett långt inlägg idag. jaja :D

Nä nu är det dags att byta en bajsblöjja.
Ha en fortsatt bra kväll och så hoppas jag att det är strålande sol imorgon när vi vaknar :D

Puss o kram till er!

Chock för kropp och knopp...

2011-04-04 @ 11:17:34

Godmorgon..

Lika grått idag, men jag kan inte undgå med att tycka att det är så mysigt på något vis :)
Som igår söndag, när vi klev upp o skulle äta frukost så tände jag en massa ljus i hela huset.. det var så himla mysigt och rogivande på något vis. En riktig mysmorgon och inte nog med att det är mysigt så ökar värmen rätt så snabbt med några enstaka ljus :) Efter frukosten så gav sig Niklas ut i garaget och jag var inne och hade egentid. Lillan sov ute i vagnen.. det ösregnade men hon sov så himla skönt så jag hade inte hjärta till att vecka henne. Hon stod ju ändå under tak o var så varm och skön så vad gjorde det då om det regnade. Hon sov i hela tre timmar där ute i vagnen. Att sova ute är något hon verkligen älskar.

Som sagt vi tog det så lugnt igår.. redan vid tre tiden så kom vi för oss att göra något och då blev det till att åka på lite kalas. Efter en hel del frossande i massa gosaker så åkte Niklas och spela match och jag och lillan åkte hem för att byta ut bil mot barnvagn och tog en tripp till Anna med familj. Här skulle det slitas hår minsann. :)
Anna hade löshår som ho nu ville ha ut och jag slet ur det vill jag lova :D Men det gick bra. Blev även bjuden på en bit mat och ett glas vin till maten med. Tusen tack vänner :) Och hoppas håret blev bra utan löshåret gumman :)
När Nickes match var över så kom han ner han med till Anna och så käkade han lite med sedan blev vi kvar för att kika på big brother.. herregud man är helt besatt av den jäkla serien. :D

Ja det var söndagen de.

Så var det Måndag idag då.
Och min måndag började med en jäkla sovmorgon :) Jga klev upp strax efter tio och kikade bredvid mig o där låg lillsnuttan sov såå skönt, jag klev upp o hon fortsatte att sova. Hon vakna 11. En rejäl sovmorgon.. Men även om det är underbart skönt o sova så får kroppen och knoppen sig en chock och hänger inte riktigt med. Kroppen är inte van att få sova så många timmar så man känner sig mer tröttare nu när man sovit fler timmar än vanligt än när man bara får sova några få :)

Jaja nu är vi iaf uppe och Lillan påklädd bara mamman som lär göra sig i ordning sen ska vi försöka göra något bra utav den här dagen med :)

Saknar pappsen våran.

Nä nu ska jag kramas o pussas med våran solstråle <3

Puss på er.

Ny bil..

2011-04-02 @ 13:02:43

Hej vänner!

Lika bra att jag säger det på en gång. Nej, vi har inte köpt någon ny bil. Den som jag hade på bild igår är tyvärr inte våran. Bara ett litet aprilskämt och önsketänkande såklart!
den är påtok för dyr för oss :)

Men någongång i framtiden kanske en sån vacker pärla blir våran :)
Vi får ha våran volvo som vi har nu ett tag till. Den duger bra den med..

Jaha så var det lördag då.
Fredagen blev det bara en massa mys. Promenad som vanligt vid ett tiden med Anna och Lucas. sen när Niklas kom hem så tog vi det bara lugnt. Niklas stack sedan på träning och jag var hemma. Efter träningen så satte vi oss alla tre i soffan och kika på tv tsm till en massa tända ljus. Hur underbart är det inte, jo det härligaste som finns. Ingen kväll/natt på krogen, eller något annat kan slå dessa underbara mysstunder som vi har :)

Ja vad gör vi nudå?
Jo Pappa Niklas är ute och skruvar släpvagn och vi tjejer sitter inne. Var meningen vi skulle få besök men det blev inställt. Kommer på tisdag istället. Så nu sitter vi här i ett nystädat hus och bara är.
Funderar på att klä på oss och gå ut o kika på pappsen. Lillan får sitta i bärselet och spejja runt :D
Japp så får det bli. Får se om svärfar o svärmor kommer förbi på en fika istället lite senare då. :) Har bjudit hit dom iaf.

Nä orkar inte sitta vid datorn mer.

ha en bra helg allesammans.

Puss o kram

Skojjsigt...

2011-04-01 @ 18:53:57

Heeej!

Det är fredag vänner... jippi... jag gör vågen! Helg är underskattat. Det är så underbart med helg då hela familjen får bara tsm och bara umgås en massa! Vakna och äta frukost tsm. Det är något som jag älskar.
Dagen idag har varit lugn.
Sov rätt så länge ja o lillan. sedan kom mina föräldrar, Wilmas mormor o morfar. De gosa lite med henne innan hon somna. Vid ett tiden så var det dags för våran dagliga promenad med älskade Anna och Lucas. Det regnade men vad jag gör, lite regn har väl inget dött av :D Det var riktigt skönt. Efter promenaden så blev det kaffe hos Anna, till de fick jag kladdkaka som hon typ flamberade i micron :D Haha rätt så kul händelse men ack så rädd man blev :D

Annars så har vi inte gjort så mycket. Wilmis har ätit kokt morot och det gick i kan jag säga. hon tycker om det..
Niklas har åkt på träning och nu sitter jag o våran tjej i soffan och myser lite. Det är dock inte så lätt att skriva när hon sitter bredvid en för hon har långa fingarar våran tös så hon trycker på en massa hela tiden. :D Skitungen våran!

Vänner vi har köpt en ny bil. Vi fick lån och nu är pärlan våran. På söndag hämtar vi hem den från uppsala :D